Árpagyöngy (gersli) gombapörkölttel

250dkg árpagyöngy (gersli)

1 db zöldségleves kocka

1 üveg gomba, vagy szedett gomba

olaj

1 közepes hagyma

1tk pirospaprika

só, bors, köménymag őrölt

Az árpát egy éjszakára beáztatjuk.  Levet tésztaszűrővel leszűrjük és csap alatt átmossuk. Beletesszük egy lábasba és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje és egy ujjnyival többet. Teszünk hozzá sót és zöldségleves kockát. Lassú tűzön főzzük (pároljuk) míg puha nem lesz. Vizet pótolható, ha kell.

Közben elkészítjük a gombapörköltet. A hagymát megdincteljük olajon, sózzuk. Beletesszük a pirospaprikát, gombát, borsot, köménymagot és megsütjük puhára. Mikor kész, én tettem bele 1 kanál darált napraforgómagot (tejfel helyett) és összeforraltam.       Nagyon finom!

 

Címkék: egytál ételek