Kelkáposzta főzelék
2023. március 24. írta: nemarika

Kelkáposzta főzelék

1 db kelkáposzta,

4-5 db közepes krumpli,

só, bors, majoránna, őrölt kömény,

1 közepes vöröshagyma,

2-3 gerezd fokhagyma,

1 teáskanál pirospaprika,

2 ek liszt,

olaj,

Tetejére tofu szelet, 

 A kelkáposztát vékony szeletekre vágjuk, a krumplit megpucoljuk és kockára vágjuk. Egy lábasba feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje. (én beleteszem egészben a fokhagymát és a vöröshagymát, mikor kész a főzelék kiszedem belőle.) Sózzuk, borsozzuk, köménymag, majoránna. Mikor megfőt, rántást készítünk: olajban a lisztet meg pirítjuk (én réteslisztet használok, mert nem csomósodik, vagyis jobban szétmegy az ételben a rántás.) beletesszük a pirospaprikát, hideg vízzel felengedjük a rántást és a főzelékbe rakjuk. Összeforraljuk, esetleg zöldséges leveskockával vagy vegamix-el ízesíthetjük.

 Tetejére tofu szelet, amelyet olajban és pirospaprikával enyhén megpirítjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr1818079522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása