Zöld kelkáposzta krémleves
2024. március 15. írta: nemarika

Zöld kelkáposzta krémleves

·         Kb 6-7 zöld kelkáposzta levél

·         3 közepes krumpli

·         1 kicsi vöröshagyma

·         1-2 gerezd fokhagyma

·         ízlés szerint só,

·         1mokkáskanál bors,

·         1mokkáskanál őrölt kömény

·         1 leveskocka

·         2 ek őrölt napraforgómag

 A zöld kelkáposzta levelet kissé felszeljük, megmossuk, a krumplit megpucoljuk és nagyobb darabokra felszeljük megmossuk. Beletesszük egy fazékba annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Belerakjuk a hagymát, fokhagymát, fűszereket és puhára főzzük.  (ha elfőte a levét vízzel pótoljuk). Mikor megfőt belerakjuk az őröl napraforgó magot és kicsit főzzük, majd botmixerrel turmixoljuk, krémessé. Pirított egész tökmaggal tálaljuk, vagy pirított egész napraforgó maggal tálaljuk.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr7218354809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása