Zöld kelkáposzta krémleves

·         Kb 6-7 zöld kelkáposzta levél

·         3 közepes krumpli

·         1 kicsi vöröshagyma

·         1-2 gerezd fokhagyma

·         ízlés szerint só,

·         1mokkáskanál bors,

·         1mokkáskanál őrölt kömény

·         1 leveskocka

·         2 ek őrölt napraforgómag

 A zöld kelkáposzta levelet kissé felszeljük, megmossuk, a krumplit megpucoljuk és nagyobb darabokra felszeljük megmossuk. Beletesszük egy fazékba annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Belerakjuk a hagymát, fokhagymát, fűszereket és puhára főzzük.  (ha elfőte a levét vízzel pótoljuk). Mikor megfőt belerakjuk az őröl napraforgó magot és kicsit főzzük, majd botmixerrel turmixoljuk, krémessé. Pirított egész tökmaggal tálaljuk, vagy pirított egész napraforgó maggal tálaljuk.

 

 

 

Címkék: Krémlevesek