Rakott karfiol
2024. április 25. írta: nemarika

Rakott karfiol

·         20 dkg rizs

·         1kg karfiol

·        

·         fél kávéskanál bors

·         1 evőkanál liszt

·         5 dkg margarin

·         1 kávéskanál szerecsendió

·         4 dl víz, vagy növényi tej

·         olaj

·         1 teáskanál pirospapika

 A rizst megfőzzük, a karfiolt rózsáira szedve, sós vízben megfőzzük fél puhára.

Besamel mártást csinálunk: A margarint kis lábasban felolvasztjuk bele tesszük a lisztet, (én réteslisztet használok, ez könnyebben simára keverhető) kissé piritjük, de nem barnára, mint a rántást. Felengedjük növény tejjel vagy vízzel. (én hidegtejet, vagy vizet használok) Simára elkeverjük habverővel, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót is belerakjuk és kicsit főzzük 1-2 percig fedő alatt, mer pufog, és közben többször kevergetjük, hogy le ne égjen. Nem sűrű, nem híg állagú legyen.

Mikor kész, minden alkotó részt a főt rizst, főt karfiolt és a besamelmártásnak ¾ részét enyhén összekeverjük és jól kiolajozott jénai, vagy teflon tepsibe öntjük. A megmaradt besamelmártásba 1 teáskanál pirospaprikát keverünk bele és ráötjük a tepsiben lévő anyagra. A tetejét még 1-2 evőkanál olajjal belocsoljuk.  200-fokon 20-25- percig sütjük, míg enyhén piros lesz a teteje. Melegen tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr2118389623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása