· 20 dkg rizs
· 1kg karfiol
· só
· fél kávéskanál bors
· 1 evőkanál liszt
· 5 dkg margarin
· 1 kávéskanál szerecsendió
· 4 dl víz, vagy növényi tej
· olaj
· 1 teáskanál pirospapika
Besamel mártást csinálunk: A margarint kis lábasban felolvasztjuk bele tesszük a lisztet, (én réteslisztet használok, ez könnyebben simára keverhető) kissé piritjük, de nem barnára, mint a rántást. Felengedjük növény tejjel vagy vízzel. (én hidegtejet, vagy vizet használok) Simára elkeverjük habverővel, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót is belerakjuk és kicsit főzzük 1-2 percig fedő alatt, mer pufog, és közben többször kevergetjük, hogy le ne égjen. Nem sűrű, nem híg állagú legyen.
Mikor kész, minden alkotó részt a főt rizst, főt karfiolt és a besamelmártásnak ¾ részét enyhén összekeverjük és jól kiolajozott jénai, vagy teflon tepsibe öntjük. A megmaradt besamelmártásba 1 teáskanál pirospaprikát keverünk bele és ráötjük a tepsiben lévő anyagra. A tetejét még 1-2 evőkanál olajjal belocsoljuk. 200-fokon 20-25- percig sütjük, míg enyhén piros lesz a teteje. Melegen tálaljuk.