- 50 dkg csicseriborsó
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl víz
- 70 g sűrített paradicsom
- olívaolaj
- 2 kávéskanál kurkuma
- 2 kávéskanál római kömény
- 1 kávéskanál chili
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál koriander
- 1 teáskanál őrölt kömény
- só
- bors
Olívaolajon pirítsuk meg fél perc alatt, kevergetve a fűszereket: a kurkumát, a római köményt, a chilit, a füstölt paprikát, a koriandert és az őrölt köményt, így jobban kiadják az ízüket. Aprítsuk fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd adjuk a fűszerekhez, és dinszteljük meg azokat. Ehhez öntsük hozzá a csicseriborsó-konzerveket vagy az előző nap beáztatott, majd előfőzött csicseriborsót, illetve a sűrített paradicsomot. Főzzük együtt puhára, gyakori kevergetéssel, alacsony lángon, közben öntsük hozzá a vizet, hogy le ne égjen. Ha megpuhult a csicseriborsó, már tálalhatod is. Rizst vagy kölest, vagy bulgurt vagy kenyeret is kínálhatunk hozzá.