Rántott - szejtán (vegahús)
2024. november 06. írta: nemarika

Rántott - szejtán (vegahús)

Először elkészítjük a szejtánt (Vega húst) az előző recept alapján. Mikor kihűlt felszeleteljük, és bepanírozzuk. Liszt-tojás-morzsa.

Aki nem fogyaszt tojást

·                    csicseriborsóliszt

·                    liszt (vagy kukoricaliszt, gyakorlatilag bármilyen jó)

·                    vegeta-szerű fűszerek /vagy fűszersó

·                    hideg víz

 

Nem csak szép sárgás színt eredményez, de vízzel összekeverve tapadóssá válik, masszaszerűvé. Egyharmad-kétharmad vagy fele-fele arányban érdemes keverni a másik fajta liszttel, így tökéletes állagú lesz, lehet fűszerezni, pl. fűszersó, esetleg szezámmaggal dúsítani.

 

Annyi vizet kell hozzá adni, hogy a nokedli és a palacsintatészta között legyen valahol, sűrű legyen, de ne nyúlós. Fontos, hogy hideg vizet használjunk, mert a melegtől összeugrik, nem lehet szépen elkeverni.

 

 Ebbe a masszába forgatjuk és a zsemlemorzsába. Olajban kisütve, ropogós és szép színe van.

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr6618725190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása