Először elkészítjük a szejtánt (Vega húst) az előző recept alapján. Mikor kihűlt felszeleteljük, és bepanírozzuk. Liszt-tojás-morzsa.
Aki nem fogyaszt tojást
· csicseriborsóliszt
· liszt (vagy kukoricaliszt, gyakorlatilag bármilyen jó)
· vegeta-szerű fűszerek /vagy fűszersó
· hideg víz
Nem csak szép sárgás színt eredményez, de vízzel összekeverve tapadóssá válik, masszaszerűvé. Egyharmad-kétharmad vagy fele-fele arányban érdemes keverni a másik fajta liszttel, így tökéletes állagú lesz, lehet fűszerezni, pl. fűszersó, esetleg szezámmaggal dúsítani.
Annyi vizet kell hozzá adni, hogy a nokedli és a palacsintatészta között legyen valahol, sűrű legyen, de ne nyúlós. Fontos, hogy hideg vizet használjunk, mert a melegtől összeugrik, nem lehet szépen elkeverni.
Ebbe a masszába forgatjuk és a zsemlemorzsába. Olajban kisütve, ropogós és szép színe van.