Szejtán (vegahús)
2024. november 05. írta: nemarika

Szejtán (vegahús)

  • 15 dkg búzasikér
  • 15 dkg rétesliszt
  • 15 dkg zabliszt
  • 2 evőkanál sörélesztő
  • só ízlés szerint (1 teáskanál)
  • 1 tk. foghagyma granulátum
  • 1 kk. bors
  • 2 ek szójaszósz
  • 1ek olaj
  • 4 dl langyos víz (leveskockáslé)
  • oregánó
  • kakukkfű

A száraz anyagokat összekeverjük, ráöntjük az olajat és a szójaszószt. Ráöntjük a langyos vizet és gyorsan összedolgozzuk. Gumis állagú masszát kapunk. 10 percig pihentetjük, elvágjuk 2-3 felé és hosszúkásra formáljuk.

  1. 3 liter vizet felforralunk
  2. 3 babérlevél
  3. 1 leveskocka vagy vegamix
  4. 1 tk só

Ha felforrt a víz belerakjuk a 2-3 szejtánt és főzzük 15-20-percig. Feljön a víz tetejére, tűzpróbát csinálunk egy vékony késsel, hosszabb fémtűvel. Ha nincs rajt ragadós massza akkor megfőtt. Kiszedjük és lehűtjük. Lehűlt szejtánt lehet szépen szeletelni.

Csinálhatunk belőle : rántott szejtánt, brassóit, pörköltet, sült szejtánt, grillezett szejtánt, stb.

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr6918724580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása