- 15 dkg búzasikér
- 15 dkg rétesliszt
- 15 dkg zabliszt
- 2 evőkanál sörélesztő
- só ízlés szerint (1 teáskanál)
- 1 tk. foghagyma granulátum
- 1 kk. bors
- 2 ek szójaszósz
- 1ek olaj
- 4 dl langyos víz (leveskockáslé)
- oregánó
- kakukkfű
A száraz anyagokat összekeverjük, ráöntjük az olajat és a szójaszószt. Ráöntjük a langyos vizet és gyorsan összedolgozzuk. Gumis állagú masszát kapunk. 10 percig pihentetjük, elvágjuk 2-3 felé és hosszúkásra formáljuk.
- 3 liter vizet felforralunk
- 3 babérlevél
- 1 leveskocka vagy vegamix
- 1 tk só
Ha felforrt a víz belerakjuk a 2-3 szejtánt és főzzük 15-20-percig. Feljön a víz tetejére, tűzpróbát csinálunk egy vékony késsel, hosszabb fémtűvel. Ha nincs rajt ragadós massza akkor megfőtt. Kiszedjük és lehűtjük. Lehűlt szejtánt lehet szépen szeletelni.
Csinálhatunk belőle : rántott szejtánt, brassóit, pörköltet, sült szejtánt, grillezett szejtánt, stb.