A tökéletes reggeli a zabkása, és úgy általában a zab az egyik legjobb dolog, amit ébredés után fogyaszthatsz, Először is, csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, segíthet a fogyásban, de az alacsony vércukorszint fenntartásában is, továbbá elősegíti az egészséges bélbaktériumok termelődését. Kiváló minőségű fehérjeforrás, gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, rostokban és antioxidánsokban, ráadásul számtalan variációban fogyaszthatjuk: készülhet belőle muffin, granola szelet és péksütemények is. A legtöbben persze zabkásaként eszik reggelire, ennek az alapreceptje pedig nem is lehetne egyszerűbb, mindössze
½ csésze zabpehely,
1 csésze (250 ml) víz vagy tej és
egy csipet só szükséges hozzá,
amiket össze kell keverni és felforralni egy edényben, ezután lassú lángon puhára főzzük a zabot, időről időre megkeverve azt. A zabkását ízesítheted fahéjjal, dióval, magvakkal és gyümölcsökkel
A zabpehely többszörösen is jó választás: egyrészt csupa rost, ezáltal hamar eltelít, ugyanakkor alvást támogató magnéziumot, valamint melatonint, azaz alváshormont tartalmaz. Készítsd el kókusztejjel melegen vagy hidegen egy kiskanálnyi mézzel, a tetejére pedig szeletelj fél banánt és szórd meg kókuszchips-szel!