Krumplis kenyér
2022. október 19. írta: nemarika

Krumplis kenyér

   1 liter teljes őrlésű búzaliszt (vagy teljes őrlésű búzaliszt és legfeljebb felerészben fehér búzaliszt keveréke)
kb. 2,5 dl víz
3 kávéskanál só
15 dkg főtt krumpli
20-22 g élesztő (több mint egyharmad, de kevesebb mint fél kocka)
természetes állományjavítóként 3 kávéskanál cukor, 2 evőkanál étolaj
javíthat még a kenyér állagán 1-2 kávéskanál citromlé, ill.1 kávéskanál C-vitamin-por (aszkorbinsav)

A kenyérsütő gépbe öntjük a folyadékokat és a sót, hozzáadjuk a liszte(ke)t és a főtt, meghámozott, áttört krumplit. (A krumplit előre is megfőzhetjük, hámozatlanul hűvös helyen, hűtőszekrényben több napig eláll.) A liszteket érdemes egy tálban alaposan összevegyíteni a főtt krumplival, s úgy tenni a folyadékokhoz.
Végül az élesztőt belemorzsoljuk a kenyérsütő gépbe (nem szükséges külön vízben megfuttatni), majd a megfelelő program beállításával elindítjuk a gépünket

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr3317958130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása