Póréhagymás kenyérlángos

Hozzávalók:

40 dkg fehér liszt

10 dkg teljes kiőrlésű liszt

2,5 dkg friss élesztő

kb. 2 dl víz langyos legyen

kevés cukor

1 teáskanál só

 Feltét:

 2 nagy póréhagyma

olaj

vegasajt

 A póréhagymát felszeletelem, és olajon sóval megpárolom.

A lisztet kimérem és összekeverem a két lisztet a gyúrótálba. Közepébe mélyedést készítek és belemorzsolom az élesztőt, 1 dl langyos vizet és cukrot teszek bele és felfuttatom az élesztőt.

Mikor felfutott összekeverem a többi lisztel, teszek hozzá még langyos vizet, 1 teáskanál sót, és jól kidolgozom a tésztát. 1-óra kelés után jól kiolajozott tepsibe teszem és egyenletesen a kezemmel tepsi formára kinyújtom. Megbökködöm villával a tésztát, hogy ne púposodjon fel.

A megpárolt póréhagymát rákenem a tésztára jó vastagon, vegasajtal beszórom gazdagon.

 Sütöm: 200 - fokon 20- percig.