Hozzávalók:
40 dkg fehér liszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
2,5 dkg friss élesztő
kb. 2 dl víz langyos legyen
kevés cukor
1 teáskanál só
olaj
só
vegasajt
A lisztet kimérem és összekeverem a két lisztet a gyúrótálba. Közepébe mélyedést készítek és belemorzsolom az élesztőt, 1 dl langyos vizet és cukrot teszek bele és felfuttatom az élesztőt.
Mikor felfutott összekeverem a többi lisztel, teszek hozzá még langyos vizet, 1 teáskanál sót, és jól kidolgozom a tésztát. 1-óra kelés után jól kiolajozott tepsibe teszem és egyenletesen a kezemmel tepsi formára kinyújtom. Megbökködöm villával a tésztát, hogy ne púposodjon fel.
A megpárolt póréhagymát rákenem a tésztára jó vastagon, vegasajtal beszórom gazdagon.
Sütöm: 200 - fokon 20- percig.