Kenőmájas vegánsan

1 szál póréhagyma vagy közepes vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma

10 dkg zabpehely darált (vagy zabliszt)

15 dkg darált dió

1db. kápia paprika (vagy fél piros kaliforniai paprika)

10-15 sörélesztő

2 bögre víz

4 tk majoránna

1 kk. kurkuma

1 kk. őröl babérlevél

só, bors, őröl köménymag, vegamix, metélőhagymát (snidlinget) ízlés szerint

2 ek. olaj

3 ek. tökmagolaj

 Apróra vágott hagymát, fokhagymát, kápia paprikát olajon megdincteljük. Hozzáadjuk a vizet fűszereket, diót, zabpehely lisztet. Kevergetés közben megfőzzük, ha nagyon sűrű még teszünk hozzá vizet. Kb. 10-15 percig főzzük. Legvégén hozzáadjuk a sörélesztőpelyhet és a tökmag olajat, snidlinget.

Kenyérre kenve savanyúval kíválló reggeli, vacsora, stb.