Csicsóka finomfőzelék

              

Hozzávalók 4 főre

0,5 kg csicsóka

2-3 közepes sárgarépa

1 közepes karalábé

1 csésze zöldborsó

1 közepes fej hagyma

2 ek. olaj

1kk. őrölt kömény

1-2 babérlevél

2 ek liszt

1 tk. pirospaprika

víz

1tk. vegamix

vega tejföl

zöldségzöldje

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és apró kockára vágjuk.
Egy lábasba megdinszteljük a hagymát. Ha kész beletesszük a pirospaprikát és a zöldségeket, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a fűszereket is, és lefedjük fedővel. Lassan pároljuk. (a csicsóka hamar megfő, ezért ha félig főtt a sárgarépa, karalábé, borsó, utána tesszük bele.)
Behabarjuk, és beletesszük a zöldség zöldet is. Összeforraljuk 2-3 percig és tálalható.

                                                   

Címkék: főzelékek