Babos paradicsomos káposzta

 

·         1kg savanyúkáposzta

·         30 dkg szárazbab

·         1 nagy fej vöröshagyma

·         2-3 gerezd fokhagyma (granulátum)

·         2-3 db. babérlevél

·         1 teáskanál majoránna

·         1 teáskanál vegamix vagy leveskocka

·         só ízlés szerint

·         1 dl olaj

·         2 ek liszt (réteslisztet használok rántásnak, mert nem csomósodik össze)

·         1 teáskanál pirospaprika (füstölt ízű finomabb)

·         1 konzerv paradicsom

 A babot este beáztatom. Savanyúkáposztát egy kicsit kiáztatom, hogy ne legyen olyan savanyú. A babot külön megfőzöm félpuhára. Káposztát fölteszem főni kb. 2-3 liter vízben és beleteszem a vöröshagymát, amelyet káposzta formájú szeletekre vágtam. Fűszerezem (fokhagyma, babérlevél, majoránna, vegamix, só) és mikor félpuhára főt a káposzta a babot is beleteszem és főzöm puhára. Rántást csinálok az olajból és lisztből, mikor meg pirult, pirospaprikát és a paradicsomot belekeverem, beleteszem a káposztásbabba. Sűrű lenne a főzelék, akkor vízzel felengedem és összeforralom pár percig.

 

Címkék: főzelékek