· 1kg savanyúkáposzta
· 30 dkg szárazbab
· 1 nagy fej vöröshagyma
· 2-3 gerezd fokhagyma (granulátum)
· 2-3 db. babérlevél
· 1 teáskanál majoránna
· 1 teáskanál vegamix vagy leveskocka
· só ízlés szerint
· 1 dl olaj
· 2 ek liszt (réteslisztet használok rántásnak, mert nem csomósodik össze)
· 1 teáskanál pirospaprika (füstölt ízű finomabb)
· 1 konzerv paradicsom
A babot este beáztatom. Savanyúkáposztát egy kicsit kiáztatom, hogy ne legyen olyan savanyú. A babot külön megfőzöm félpuhára. Káposztát fölteszem főni kb. 2-3 liter vízben és beleteszem a vöröshagymát, amelyet káposzta formájú szeletekre vágtam. Fűszerezem (fokhagyma, babérlevél, majoránna, vegamix, só) és mikor félpuhára főt a káposzta a babot is beleteszem és főzöm puhára. Rántást csinálok az olajból és lisztből, mikor meg pirult, pirospaprikát és a paradicsomot belekeverem, beleteszem a káposztásbabba. Sűrű lenne a főzelék, akkor vízzel felengedem és összeforralom pár percig.