500 dkg lencse (este beáztatva)
1 közepes vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
3-4 babérlevél
1 teáskanál majoránna
só, víz
1 ek. mustár vagy citromlé
1 ek. olaj
1 ek. liszt
1 teáskanál pirospaprika
1-2 ek. napraforgó mag darálva
Lencsét bő vízbe feltesszük főni, mikor felfórt pár percig főzzük és a barna vizet leszűrjük róla. Új vízben feltesszük főni, és beletesszük a fűszereket, egész hagymát, fokhagymát, sót. Puhára főzzük. Mikor megfőt rántást készítünk, beletesszük a főzelékbe, meg a darált napraforgómagot. Összeforraljuk és legutolján a mustárt tesszük bele. Mikor kész a főzelék kidobjuk a hagymát, fokhagymát, babérlevelet.
Sült tofut rakunk a tetejére!