Lencsefőzelék
2023. november 10. írta: nemarika

Lencsefőzelék

500 dkg lencse (este beáztatva)

1 közepes vöröshagyma

1-2 gerezd fokhagyma

3-4 babérlevél

1 teáskanál majoránna

só, víz

1 ek. mustár vagy citromlé

1 ek. olaj

1 ek. liszt

1 teáskanál pirospaprika

1-2 ek. napraforgó mag darálva

 Lencsét bő vízbe feltesszük főni, mikor felfórt pár percig főzzük és a barna vizet leszűrjük róla. Új vízben feltesszük főni, és beletesszük a fűszereket, egész hagymát, fokhagymát, sót. Puhára főzzük. Mikor megfőt rántást készítünk, beletesszük a főzelékbe, meg a darált napraforgómagot. Összeforraljuk és legutolján a mustárt tesszük bele. Mikor kész a főzelék kidobjuk a hagymát, fokhagymát, babérlevelet.

 Sült tofut rakunk a tetejére!

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr2718255619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása