Töltött paprika (húsnélkül)
2024. április 09. írta: nemarika

Töltött paprika (húsnélkül)

Töltelékhez:

kb. 4 db paprika kicsumázva

·         30 dkg főt rizs

·         2-3 ek. zabliszt (ez fogja össze a gombócom)

·         1 kávéskanál majoránna

·         bors

·         1 kávéskanál őrölt kömény

·         só ízlés szerint

 A rizst, zablisztet és a fűszereket enyhén összedolgozzuk és belenyomkodjuk lazán a paprikába. Ami kimaradt abból gombócokat formálunk.

Felteszünk vizet forrni, mikor enyhén forr, belerakjuk a töltött paprikát és a gombócokat, alig mozogjon a víz, úgy főzzük a gombócokat addig, míg a gombócok feljönnek a víz tetejére.  Egy tányérra kiszedjük, és elkészítjük a paradicsomszószt

 szószhoz:

·         2-3 evőkanál olaj,

·         közepes hagyma

·         2-3 evőkanál liszt

·         1 teáskanál pirospaprika

·         0,5 liter sűrített paradicsom

·        

·         cukor

·         Az a víz, amiben főztük a gombócokat.

 Kevés olajon egy közepes hagymát dinsztelünk, rászórjuk a lisztet és egy kicsit pirítjuk. Beletesszük a pirospaprikát és összekeverjük. Beleöntjük a paradicsomot és felengedjük azzal a vízzel, amiben a gombócokat főztük. (Annyi gombócfőt vizet tegyünk hozzá, hogy se sűrű, se híg mártás ne legyen.)  Aki szereti a zelleres ízt, az tehet bele zeller levelet is. Összeforraljuk a paradicsom szószt és jó íze van levesszük a tűzről, a szószba belerakjuk a gombócokat is. Tálalható!

 Darált dióval is finom a gombóc, de sajnos megfeketedik a paradicsomszósz tőle. Sokan kiöntik a gombócfőt vizet, pedig beleföl a paprika íz és a fűszerek, pedig attól finom a töltöttpaprika!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr6818376095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása