· 1 bögre rizs
· 1 bögre tarhonya
· 1 bögre vörösbab (konzerv)
· 1 bögre zöldborsó
· 1 bögre kockára vágott sárgarépa
· 1 közepes fej hagyma
· fél dl olaj
· 1 teáskanál étel ízesítővel (zöldségleves kocka)
· 1 kávéskanál bors
· só
· petrezselyem
Olajon üvegesre megpároljuk a hagymát és rátesszük a megmosott, lecsurgatott rizst. Egy kicsit pirítjuk a rizst és 2 bögre forróvízzel felengedjük, sózzuk ízlés szerint. Fedő alatt puhára pároljuk. A tarhonyát olajon megpirítjuk enyhén világos barnára, majd 2 bögre forróvízzel felengedjük, sózzuk ízlés szerint és fedő alatt puhára páróljuk. A kockára vágott sárgarépát kevés vízzel és étel ízesítővel feltesszük főni, mikor félig megfőt, hozzátesszük a zöldborsót és együtt puhára pároljuk. Mikor megfőtt minden, a konzerv vörösbabot lemossuk és lazán összekeverjük a rizst, tarhonyát és a zöldségeket, vigyázva, hogy ne törjön össze a köretünk. Tetejére szórva, vagy belekeverhetjük a petrezselymet is. Nagyon finom!