5 dkg élesztő
20 dkg cukor
5 ek olaj
Kicsi só (Kb 2 mokkáskanál)
----------------------------
1 ek karobpor (szentjánoskenyérpor kakaó helyett)
-----------------------------
Mikor jól kidolgoztuk a tésztát, kétfelé vesszük. Egyikbe beletesszük az egy kanál karobpor és összedolgozzuk. Szép barna tésztát kapunk. Utána kis bucit formálunk mind a kettő színű tésztából.
1-1,5-óráig kelesztjük meleg helyen.
Először kinyújtjuk a barna (karobos) tésztát és félretesszük, utána a fehéret és ráhelyezzük a barnát. Mikor megvan, szépen felcsavarjuk, mint a csigát és behelyezzük a kiolajozott tepsibe.
Másik 1-1 bucival is így járunk el és behelyezzük a másik mellé a tepsibe.
Bő olajjal megkenjük és még fél órát langyos helyen kelesztjük. Mikor megkelt előmelegített sütőbe megsütjük. Először magas lángon és utána tartalék lángon sütjük 50-percig.
(Villanytűzhelybe, először 300-ra kapcsolom kb. 10-perc, utána 200-ason sütöm 40 percig)