- 50 dkg liszt
- 25 dkg növényi margarin
- 1 teáskanál só (ízlés szerint)
- 1 teáskanál őrölt köménymag
- 1 pohár vegatejföl
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
A lisztbe elmorzsoljuk a margarinnal, és a többi hozzávalókat beletesszük. Jól összedolgozzunk, ha nem áll össze kevés vizet (1-2 kanál) teszünk hozzá. 2 vagy 3 bucit formálunk belőle, hogy könnyen kitudjuk vékonyra nyújtani a deszkán, majd egy 10-percet pihentetjük. Ezután fél cm vékonyra kinyújtjuk, majd vízzel bekenjük, rászórjuk a szezámmagot, majd a sodrófával enyhén belenyomjuk a tésztába a magot és derelyevágóval csikókra felvágjuk. Sütő papírral kibélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben180-fokon 10-perc alatt sütjük, míg az alja enyhén megpirul. Sokáig eltartható.