Spenótos, túrós, sajtos lepény
2024. szeptember 05. írta: nemarika

Spenótos, túrós, sajtos lepény

Hozzávalók : - rétestészta vagy vajastészta - olaj - 300 g túró - Tojás 4 db + 1 tojás a kenésez - Spenót 70 g - Só 0.5 teáskanál - őrölt paprika 0,5 evőkanál. - Kemény sajt 50 g - 1 tojással bekenjük.
Rétestésztával kibélelünk egy kisebb tepsit úgy, hogy a széle lelógjon a tepsi szélén, megkenjük olajjal, rászórjuk a túrót, rászórjuk a megmosott spenótot. Felverjük a tojást, abba tesszük a sót, őrölt paprikát jól összekeverjük és ráöntjük az egészet a spenótra. Kemény sajtot ráreszeljük és a széleit ráhajtjuk, hogy betakarja a tölteléket. Ha kevés a tésztaszél kipótoljuk réteslappal. Tojással bekenjük, 180 - fokon sütjük 30-percig. Mikor megsült kivesszük a sütőből konyharuhával letakarjuk várunk 10-15 - percig pihentetjük. Kockára vágjuk és tálaljuk. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr3218484875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása