Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 tojás sárgája
- 1-2 evőkanál víz
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 púpos kk só
- Töltelékhez:
- 10 dkg margarin szobahőmérsékletü
- 20 dkg reszelt sajt
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a sót, szódabikarbónát, a tojás sárgákat és végül a vizet, hogy összeálljon a tészta. 4 cipót formálunk a tésztából, kinyújtjuk nagyon vékonyra.
A margarint a kezünkel rákenjük a kinyújtott tésztára, majd rászórjuk a reszelt sajtot, feltekerjük jó szorosan. Egy tárcára rakjuk a négy rudat, majd fóliával letakaruk. Hűtőbe tesszük egy fél órára, hogy lehűljön és kicsit keményebbek legyenek a rudak, így könnyebben tudjuk szeletelni. Kivesszük, szeleteljük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük. Nagyon finom!
Fagyasztóban hónapokig is tárolhatjuk, így előre elkészíthetjük, és csak elő kell vennünk.