Sajtos csiga
2023. október 27. írta: nemarika

Sajtos csiga

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás sárgája
  • 1-2 evőkanál víz
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 2 púpos kk só
  • Töltelékhez:
  • 10 dkg margarin szobahőmérsékletü
  • 20 dkg reszelt sajt

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a sót, szódabikarbónát, a tojás sárgákat és végül a vizet, hogy összeálljon a tészta. 4 cipót formálunk a tésztából, kinyújtjuk nagyon vékonyra.

A margarint  a kezünkel rákenjük a kinyújtott tésztára, majd rászórjuk a reszelt sajtot, feltekerjük jó szorosan. Egy tárcára rakjuk a négy rudat, majd fóliával letakaruk. Hűtőbe tesszük egy fél órára, hogy lehűljön és kicsit keményebbek legyenek a rudak, így könnyebben tudjuk szeletelni. Kivesszük, szeleteljük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük. Nagyon finom!

 Fagyasztóban hónapokig is tárolhatjuk, így előre elkészíthetjük, és csak elő kell vennünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr218243847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása