· 50 dkg liszt
· 2,5 dkg élesztő
· 1 teáskanál cukor
· 1 dl langyos víz + kb. 1- 2 dl langyos víz
· teáskanál só
· 20 dkg margarin szobahőmérsékletű
· 2 egész tojás, 1 kispohár natúr joghurt,
· 2,5 dkg rántani való ömlesztett sajt (sissy)
· 1 tojás a kenéshez
· darált mag a szóráshoz (szezámmag, tökmag, stb) vagy egész.
A lisztet beletesszük a gyúrótálba és mélyedést teszünk a közepébe. Beleszórjuk az élesztőt, cukrot, és a langyosvizet. Megvárjuk mikor az élesztő felfut és összekeverjük az összes anyaggal. Margarin, tojás, sót, natur joghurtot, langyos vizet. Jól kidolgozzuk, (gyúrjuk) puha tésztát kapunk. 1-órát pihentetjük (kelesztjük) majd kétfelé vágjuk. Gombócra formáljuk és téglalapra nyújtjuk kb 1 ujjnyira. Középen kettévágjuk, és háromszög alakura szeleteljük. Szélesebb felére rátesszük a csikra felszeletelt sajtot és feltekerjük. Tojással megkenjük, majd rászórjuk darál magot, aki szereti egészben is lehet. 20 percet kelesztjük és 180-fokon 15-20-perc alatt pirosra sütjük.