Hozzávaló:
10 dkg szójakocka
1 evőkanál vegeta
só
víz
1 dl étolaj, vagy kókuszzsír
A szójakockát vegetás vízben feltesszük a tűzhelyre forrásig melegítjük. Félretesszük és kihűtjük. Mikor kihűlt szűrővel leszűrjük, és kinyomkodjuk belőle a vizet.
Egy lábasba olajat öntünk kb. 1 dl és beletesszük a kinyomkodott szójakockát és sózzuk. Kevergetés mellet pirítjuk világos pirosa. A tűzről levéve keverjük még egy darabig, amíg a maradék olajat felszívja. Vigyázzunk, hogy túl sokáig ne süssük, mert rágós lesz. Ha pirítás közben kiszáradna, öntsünk rá még egy kis olajat, mert csak akkor lesz jóízű, ha a sütés befejezése után csillog a felülete az olajtól. A ropogósra sütött tepertőt friss kenyérrel, melegen tálaljuk. Zöldhagymával vagy zöldpaprikával és paradicsommal, télen pedig savanyúsággal fogyasztható. A szójatepertőt mindig frissen tálaljuk.