Szójatepertő
2022. november 16. írta: nemarika

Szójatepertő

Hozzávaló:

10 dkg szójakocka

1 evőkanál vegeta

víz

1 dl étolaj, vagy kókuszzsír

 

A szójakockát vegetás vízben feltesszük a tűzhelyre forrásig melegítjük. Félretesszük és kihűtjük. Mikor kihűlt szűrővel leszűrjük, és kinyomkodjuk belőle a vizet.

 Egy lábasba olajat öntünk kb. 1 dl és beletesszük a kinyomkodott szójakockát és sózzuk. Kevergetés mellet pirítjuk világos pirosa. A tűzről levéve keverjük még egy darabig, amíg a maradék olajat felszívja. Vigyázzunk, hogy túl sokáig ne süssük, mert rágós lesz. Ha pirítás közben kiszáradna, öntsünk rá még egy kis olajat, mert csak akkor lesz jóízű, ha a sütés befejezése után csillog a felülete az olajtól. A ropogósra sütött tepertőt friss kenyérrel, melegen tálaljuk. Zöldhagymával vagy zöldpaprikával és paradicsommal, télen pedig savanyúsággal fogyasztható. A szójatepertőt mindig frissen tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr4617979836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása