Szójajoghurt
2024. február 07. írta: nemarika

Szójajoghurt

Hozzávaló:

1.      szójajoghurt

2.      szójatej

 Kezdedben mikor még nincs szójajoghurtod, akkor veszel az ALDI-ban, vagy ahol lehet kapni. Vagy ismerősödnek van már, és kérsz tőle annyit, hogy be tudd oltani a szójatejet. Veszel hozzá 1 liter szójatejet is.

A szójatejet beleöntöd 2 darab dunsztos üvegbe és a szójatejhez adsz 2-3 evőkanál szójajoghurtot, vagyis a szójajoghurttal beoltod a szójatejet. Ráteszed az üveg tetejét és meleg helyre teszed és melegen tartod. Én a radiátorra teszem (még fűtenek) és egy éjszakára, reggel már friss joghurtom van. Kb 8-10-óra kell, hogy megaludjon a szójatej. Beteszem a hűtőbe. Naponta fogyasztok belőle 1 csészényit. Ha savanykásabban szereted még tovább tartod a melegen.

Állaga hígabb mint a megszokott állatieredetű joghurt.

 Ha el akar fogyni, akkor a Te szójajoghurtodat teszed a szójatejbe. Így folytonosan nap mint nap fogyaszthatod a szójajoghurtot, mivel nagyon egészséges. 

szójajoghurt kiváló forrás lehet a probiotikumok számára. A probiotikumok élő mikroorganizmusok, amelyek fogyasztásuk esetén egészségügyi előnyökkel járnak. Ezek a jótékony baktériumok hozzájárulhatnak az emésztés javulásához, a depresszió csökkentéséhez, valamint a szív egészségének támogatásához. A szójajoghurt készülhet tejből, amelyet barátságos baktériumok, például tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok erjesztenek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr3518320419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása