Pizzatekercs
2022. december 28. írta: nemarika

Pizzatekercs

40 dkg liszt (10 dkg telje kiőrlésű liszt+ 30 dkg fehér liszt)

2 dl langyos víz

1 dkg élesztő

pici cukor

1 tk. szódabikarbóna

1 tk só

 Pizzaszósz:

1 nagy fej hagyma

olaj

1-2 gerezd fokhagyma

1 tk pirospaprika

sűrített paradicsom

bazsalikom, bors, (bazsalikom helyett oregánó), vegamix, vagy zöldségleves kocka

1 ek cukor, de el is maradhat

1-2 ek darált dió

 A lisztet összekeverjük és a közepébe mélyedést teszünk. Belemorzsoljuk az élesztőt pici cukorral, és beleöntünk kb. 1 deci langyos vizet. Mikor megkelt az élesztő, összekeverjük a lisztel, maradék vízzel, sózzuk, beletesszük a szódabikarbonátot. Jól összedagasztjuk. 1-órát pihen.

 Közben elkészítjük a pizzaszószt.   Hagymát megdincteljük olajon, sózzuk. Mikor megdinctelődött beletesszük a pirospaprikát, paradicsomot, darált diót, fűszereket és lassú tűz mellett főzzük.

 Megkelt tésztát hosszában vékonyra nyújtjuk. Rákenjük a (langyos, hideg) pizzaszószt. Feltekerjük, mint a csigát, másfél ujjnyi darabokra vágjuk. Lapjára rakjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe.200- fokon előmelegített sütőben sütjük 15 percig.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr9218011958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása