kuglof élesztős
2024. február 16. írta: nemarika

kuglof élesztős

·         50 dkg finomliszt

·         2 dkg friss élesztő

·         2 db tojás

·         3 dl tej

·         10 dkg cukor

·         10 dkg margarin

·         1 csomag vaníliáscukor

·         csipet só

·         citromhéj vagy 1kk. fahéj

 A lisztben egy mélyedés készítünk, abba belemorzsoljuk az élesztőt, 1 teáskanál cukrot és fél deci langyos tejet öntünk az élesztőre. Várunk, míg felfut az élesztő. Mikor felfutott összekeverjük a lisztel, beleütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot, valamint a citromhéjat. Az olvasztott vajat, a maradék tejet is hozzáöntjük.

 Addig gyúrjuk, míg el nem válik az edény falától és szép sima tésztát nem kapunk, ezután lefedjük, és meleg helyen a duplájára kelesztjük, ez kb 40 perc. A mazsolát vízbe áztatjuk.

 Ha kész kétfelé választjuk, és a tésztákat rúddá sodorjuk. Kivajazott kuglófformába először az egyik rudat tesszük le, majd megszórjuk az előzőleg beáztatott mazsolával, majd rátesszük a másik rudat.

 A formában is hagyjuk 20 percig kelni. 180-fokon előmelegített sütőbe sütjük 40-percig. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr1118327073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása