Hozzávalók:
- 3 tojás
- 1 pohár joghurt (125g)
- 1 pohár cukor (70g)
- 0,5 pohár tej (70ml)
- 3/4 pohár olaj (80ml)
- 4 pohár liszt (270g)
- 11g sütőpor
- 3-4 evőkanál mazsola
- 1 Alma
- Citromlé és héja
- Gabonacukor
- Tortaforma (22-24cm)
Előírás:
1. Egy tálban habverővel keverjük össze a tojásokat. Adjunk hozzá joghurtot, cukrot, tejet, olajat, lisztet és sütőport. Jól keverjük össze.
2. Tegye bele a mazsolát, a kockára vágott almát, a citromlevet és a héját.
3. Öntse a tésztát egy kivajazott kuglóf formába.
4. Rászórjuk a gabonacukrot a tetejére egy édes ropogósnak.
5. Süssük 160°C-on 35-40 percig, vagy amíg a fogpiszkáló tiszta nem lesz.
6. Hagyja kihűlni, majd kenje rá a cukormázat. (el is maradhat)