Cékla krémleves
2023. október 17. írta: nemarika

Cékla krémleves

·         3 darab cékla

·         3 darab krumpli

·         1 zöldségleves kocka

·         1 közepes hagyma

·         2 gerezd fokhagyma

·         2 l víz

·         2 evőkanál napraforgómag darálva

·         1 késhegynyi bors

·         1 késhegynyi őrölt köménymag

·         1 -2 evőkanál citromlé

·         só ízlés szerint

 A céklát megmossuk héjában megfőzzük mert később föl meg, mint a krumpli.

Meghámozzuk a krumplit és feltesszük vízbe főni. Beletesszük a fűszereket, hagymát, fokhagymát, sót, leveskockát. Megfőtt céklát meghámozzuk, felkockázzuk és a kész krumplihoz rakjuk. Beletesszük a darált napraforgómagot és turmixal pépesítjük. Nagyon sűrű lenne, teszünk hozzá még vizet ízlés szerinti sűrűségűre hígítjuk. Visszatesszük a tűzhelyre, hogy felforrjon és a legvégén a citromlével ízesítjük.

 Tálaláskor levesgyöngyel, vagy pirított tökmaggal szórjuk meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr9718236573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása