2 fej saláta,
közepes vöröshagyma,
olaj,
2 ek. kukoricaliszt,
só,
késhegynyi bors,
1 leveskocka (zöldséges),
1 ek. darált napraforgómag,
1-2 gerezd fokhagyma,
1,5 l víz,
A salátát apróra leszeljük és félretesszük. A hagymát is apróra szeljük és olajon megdincteljük. Mikor kész beletesszük a kukoricalisztet. Kicsit pirítjuk, majd felengedjük a vízzel és beletesszük a salátát és a fűszereket. Főzzük kb 5-6 percig, majd hozzáadjuk a darált napraforgómagot és azzal is főzzük pár percig. Nagyon sűrű lenne a krémleves, vízzel hígítjuk és összeforraljuk.
Tálaláskor tehetünk rá levesgyöngyöt, vagy apróra vágott pirított kenyeret vagy zsömlét.