· 3 darab cékla
· 3 darab krumpli
· 1 zöldségleves kocka
· 1 közepes hagyma
· 2 gerezd fokhagyma
· 2 l víz
· 2 evőkanál napraforgómag darálva
· 1 késhegynyi bors
· 1 késhegynyi őrölt köménymag
· 1 -2 evőkanál citromlé
· só ízlés szerint
Meghámozzuk a krumplit és feltesszük vízbe főni. Beletesszük a fűszereket, hagymát, fokhagymát, sót, leveskockát. Megfőtt céklát meghámozzuk, felkockázzuk és a kész krumplihoz rakjuk. Beletesszük a darált napraforgómagot és turmixal pépesítjük. Nagyon sűrű lenne, teszünk hozzá még vizet ízlés szerinti sűrűségűre hígítjuk. Visszatesszük a tűzhelyre, hogy felforrjon és a legvégén a citromlével ízesítjük.
Tálaláskor levesgyöngyel, vagy pirított tökmaggal szórjuk meg.