Kukorica krémleves (finom)
2022. október 19. írta: nemarika

Kukorica krémleves (finom)

Hozzávalók:
½ csésze  kukoricaliszt (kevés vízben elkeverjük)
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
 petrezselyemzöldje
2-3 evőkanál szójatejpor, vagy vegi tejföl
 só, vegamix
borsikafű (száraz)

Kevés olajos vízben a kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kukoricaliszt masszát, felengedjük kb. 1-1,5 liter vízzel (sűrű levest kapjunk), sózzuk, borsikafüvet belemorzsoljuk. Fokhagymát fokhagymanyomóval pépesítjük így tesszük a levesbe. A petrezselymet összevágjuk és azt is hozzáadjuk. Pár percig forraljuk, majd hozzáöntjük a vegi tejfölt, (vagy kevés vízzel elkevert szójatejport) és összeforraljuk.
Pirított tökmaggal, vagy pirított kenyérkockával tálaljuk, vagy maradék petrezselyemmel díszítjük. (el is hagyható)

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr4017958202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása