Spenótos kifli
2023. október 27. írta: nemarika

Spenótos kifli

·         50 dkg liszt

·         2,5 dkg élesztő

·         1 teáskanál cukor

·         1 dl langyos víz + kb. 1- 2 dl langyos víz

·         teáskanál só

·         20 dkg margarin szobahőmérsékletű

·         2 egész tojás,

·     1 kispohár natúr joghurt,

·        1-2 marok friss spenót apróra vágva, vagy fagyasztott, szükség szerint

·        180 g tofu

·         1 tojás a kenéshez

 

A lisztet beletesszük a gyúrótálba és mélyedést teszünk a közepébe. Beleszórjuk az élesztőt, cukrot, és a langyosvizet. Megvárjuk mikor az élesztő felfut és összekeverjük az összes anyaggal. Margarin, tojás, sót, natúr joghurtot, langyos vizet. Jól kidolgozzuk, (gyúrjuk) puha tésztát kapunk. 1-órát pihentetjük (kelesztjük) majd kétfelé vágjuk. Gombócra formáljuk és téglalapra nyújtjuk kb 1 ujjnyira. Középen kettévágjuk, és háromszög alakura szeleteljük. Szélesebb felére rátesszük a spenótos-tofu keveréket. Tojással megkenjük, majd  20 percet kelesztjük és 180-fokon 20-25-perc alatt pirosra sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr8418244471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása