Számos kutatás bizonyítja, hogy a fokhagyma szabadgyök-közömbösítő hatása révén lassítja, illetve gátolja azon sejtelfajulások kialakulását, melyek végül a daganatos betegségekhez vezetnek. Különösen erős védelemmel bír a gyomornál, de az egész immunrendszert erősíti.
Jótékony hatásai:
- Megszünteti a migrént
- Csillapítja az ízületi fájdalmakat
- Baktériumölő
- Elmulasztja a megfázás tüneteit
- Oldja a görcsöket
- Gyorsítja az ízületi gyulladások megszűnését
- Javítja a bőr és az egyéb szövetek (nyirokkeringés) vérellátását
- Csökkenti a vérzsírszintet, jó érelmeszesedés ellen
- Kedvező hatása van az emésztőrendszerre
- Csillapítja a puffadást, a bélkorgásokat, a bélgörcsöket, a székrekedést
- Segít a vénás és visszérbetegségekben
- Csökkenti az aranyér tüneteit
- Erősíti a szívműködést és a vérkeringést
- Pusztítja a belekbe került kórokozókat
- Segíti a fogyókúra eredményességét
- Csökkenti a vérnyomást
- Növeli a koncentrálóképességet
- Jó emésztési zavarok, székrekedés ellen
- Fékezi az öregedési folyamatokat