Lencsefasírt

Hozzávalók:

2 csésze lapos zöld, vagy barna lencse főzve,

1 kanál mustár,

2 csésze zabpehely,

1 közepes hagyma aprítva, olajon megdinszteltve,

só ízlés szerint,

fél mokkáskanál bors,

2 gerezd fokhagyma aprítva,

1 mokkáskanál kömény,

1 teáskanál őrölt (füstölt) paprika, 

2 evőkanál olaj,

szükség szerint víz.

Az anyagokat kezünkkel összegyúrjuk. Nem kemény és nem túlpuha tésztát kapunk. Ha nagyon kemény lenne, hozzáadunk kis vizet. Fél órát állni hagyjuk, hogy a zabpehely megduzzadjon. Egy kanálnyi  tésztát kiveszünk a tálból és gombócokat csinálunk a kezünkkel és kissé lelapítjuk, Kiolajozott tepsibe rakjuk. 180-fokon 20 percig sütjük pirosra.

 

 

 

Címkék: FasírozottVega