· 500 dkg savanyú káposzta
· 1 közepes hagyma
· 2-3 gerezd fokhagyma
· 3 db babérlevél
· 1 teáskanál majoránna
· 1 mokkáskanál bors
· só ízlés szerint
· 1 leveskocka (vagy vegeta)
· 1 paprika + paradicsom (aszalt is lehet)
· 1 marok árpagyöngy (gersli, ami elmaradhat)
· 2-3 kanál olaj
· liszt
· őrölt pirospaprika
· 25 dkg szójakocka
· 3 ek őrölt napraforgó mag
A káposztát vízzel jól lemossuk, egy 10- percre beáztatjuk, hogy ne legyen annyira savanyú. Beletesszük egy fazékba és annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje a káposztát. Beletesszük a fűszereket (1 marok árpagyöngyöt) és fedő alatt puhára megfőzzük. Vizet pótoljuk, ha elfőtte. Közben a szójakockát beáztatjuk (forrásig melegítjük), ha megdagadt, leszűrjük és leöblítjük. Vöröshagymát az olajon megdinszteljük, rátesszük az őrölt pirospaprikát és a megdagadt szójakockát. Mikor megfőt rá szórjuk a lisztet és felengedjük kevés vízzel, hozzáöntjük a káposztához, felforraljuk a káposztával. Legvégén, beletesszük a darált napraforgó magot és pár percig főzzük készre.
Nagyon finom!