Ez a híres süti elolvad a szádban, kevés hozzávalóval gyors és egyszerű süti
HOZZÁVALÓK: (30 db)
10 dkg puha vaj
1 db tojás
1/2 csésze joghurt
12 dkg porcukor
30 dkg finomliszt
6 g sütőpor
1 csipet só
A GOLYÓ HEMPERGETÉSHEZ:
5 evőkanál kristálycukor + 5 evőkanál darált dió vagy mogyoró
5 evőkanál porcukor
ELKÉSZÍTÉSE:
1. A vajat a tojással, citrom levével, a héjával, a joghurttal és a cukorral kézi mixerrel kikeverjük.
2. Hozzáadjuk a sóval, sütőporral elkevert lisztet, és addig keverjük, míg összeáll. Nem kell betenni a hűtőbe, azonnal tovább dolgozunk vele.
3. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
4. A tésztából dió nagyságú darabokat szakítunk, tenyerünkben göbbé formáljuk, majd először diós vagy mogyorós kristályckorba, utána porcukorba forgatjuk.
5. Egy kicsit távolabb egymástól sütőpapírral ellátott sütőlemezre/tepsibe sorakoztatjuk őket.
6. Az előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.Tepsistől rácsra téve teljesen kihűtjük.
7. Jól záródó fém dobozban sokáig eláll.