Patisszonfasírt dödöllével
2022. október 20. írta: nemarika

Patisszonfasírt dödöllével

 

                                    Fasírt:

  •                                  - 1 kicsi patisszont lereszelünk
  •                                  - 1-2 szelet ásztatot barna kenyér 
  •                                  - 5 evőkanál zabpehely 
  •                                  - 1-2 gerezd fokhagyma 
  •                                  -  1 közepes hagyma 
  •                                  - só ízlés szerint 
  •                                  - késhegynyi fehér bors (vagy borsikafű) 
  •                                  - prézli a panírozáshoz 
  •                                  - kevés olaj
  •  Anyagokat összekeverjük, evőkanállal kiveszünk a masszából és zsemlyemorzsában meghempergetjük gömbölyűre és kissé lelapítva formáljuk. Kevés olajon (vagy tepsiben) mindkét oldalát megsütjük.

 Dödölle: 3-4 krumplit meghámozva, felkockázva annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje. Sózzuk. Mikor felforrt, kb 3-4 evőkanál lisztet szórunk rá, de nem keverjük össze, és ezzel együtt megfőzzük. Gőz által a liszt átázik és megfő. Mikor megfőtt, krumplinyomóval péppé nyomkodjuk. Még egy kicsit pötyögtetjük (1-2 perc).Közben vöröshagymát pirítunk olajon. Mikor kész a kemény krumplis massza mindig egy evőkanál mennyiséget beleforgatunk a hagymás olajba, míg el nem fogy a massza. Melegen tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr6717958820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása