Fasírt:
- - 1 kicsi patisszont lereszelünk
- - 1-2 szelet ásztatot barna kenyér
- - 5 evőkanál zabpehely
- - 1-2 gerezd fokhagyma
- - 1 közepes hagyma
- - só ízlés szerint
- - késhegynyi fehér bors (vagy borsikafű)
- - prézli a panírozáshoz
- - kevés olaj
- Anyagokat összekeverjük, evőkanállal kiveszünk a masszából és zsemlyemorzsában meghempergetjük gömbölyűre és kissé lelapítva formáljuk. Kevés olajon (vagy tepsiben) mindkét oldalát megsütjük.
Dödölle: 3-4 krumplit meghámozva, felkockázva annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje. Sózzuk. Mikor felforrt, kb 3-4 evőkanál lisztet szórunk rá, de nem keverjük össze, és ezzel együtt megfőzzük. Gőz által a liszt átázik és megfő. Mikor megfőtt, krumplinyomóval péppé nyomkodjuk. Még egy kicsit pötyögtetjük (1-2 perc).Közben vöröshagymát pirítunk olajon. Mikor kész a kemény krumplis massza mindig egy evőkanál mennyiséget beleforgatunk a hagymás olajba, míg el nem fogy a massza. Melegen tálaljuk.