Vinaigrette-csemege (finom)

 

  • 5 db közepes nagyságú cékla
  • 6 db krumpli,
  • 5-6 db sárgarépa
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 1 db alma
  • 1 db póréhagyma
  • víz


Az öntethez:

  • 1 dl olaj (lehetőleg olíva) - kevesebb olajjal is finom
  • só,
  • borsikafű
  • 1 evőkanál méz vagy fruktóz
  • 1 evőkanál őrölt mustármag
  • 2-3 evőkanál citromlé


A céklát, krumplit és a répát enyhén sós vízben megfőzzük, majd ha kihűlt,
apró kockákra vágjuk. Beletesszük egy nagy tálba, hozzáadjuk a káposztát, a
kockákra vágott almát, póréhagymát. Leöntjük a salátaöntettel. Hűtőben
tároljuk kb. 2 órán át. Önálló ételként is fogyasztható.

Címkék: Saláták