- 2 db Sárgarépa
- 2 db Cékla
- 3 db Savanyú uboka
- 1 kis fej lilahagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg előfőzött lencse
- 2 ek szója szósz
- 1-2 ek citromlé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 teáskanál ecetes torma
A céklát és a sárgarépát kicsi kockára vágjuk. Olajon megdinszteljük a hagymát és belerakjuk a kockára vágott sárgarépát és a céklát. Roppanósra meg páróljuk és lehűtjük. Adjuk hozzá az előfőzött lencsét, a felaprított savanyúuborkát, citromlevet, a felszeletelt almát, a teáskanál ecetes tormát, felaprított kaprot (elhagyható) és az egészet összekeverjük. Végén a szója szószt, sót, borsot. 1-2 órát hidegen pihentetjük és tálalható. Nagyon finom magában is!