2-3 cékla
3-4 burgonya
2 sárgarépa
1-2 ek lilahagyma, apróra vágva
2-3 kapros pácolt uborka
1/2 csésze zöldborsó (fagyasztott finom)
Kapor, díszíteni
Öntet:
1/3 csésze olaj
2 ek vörösborecet
1 teáskanál cukor
1-2 teáskanál dijoni mustár
1 teáskanál reszelt torma
Főzzük meg a céklát, a burgonyát és a sárgarépát. Hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk meg és aprítsuk 1 cm-es kockákra (vagy nagyobbra, ha úgy tetszik). Finom apróra vágjuk a hagymát és az uborkát, és adjuk hozzá a zöldségekhez. Adjunk hozzá borsót.
Keverjük össze az öntetet és ízesítsük ízlés szerint. Adjunk hozzá zöldségeket és jól keverjük össze. Díszítsük apróra vágott kaporral Egyszerre megehetjük, de másnap még jobb!