Fodros kel fasírt csírával
2022. október 25. írta: nemarika

Fodros kel fasírt csírával

10 dkg fodros kel
kisebb maréknyi petrezselyem, apróra vágva
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
20 dkg zabpehely
3 szikkadt zsemle (ásztazva)

2 ev
őkanál zsemlemorzsa
só,1 kk kurkuma,   
1 késhegynyi bors vagy borsikafű, (kevés víz, ha nem ál össze a massza, vagy tojás aki fogyaszt)
olaj a sütéshez

 A fodros kel leveleit megszabadítjuk a vastag száruktól, és felaprítjuk. A petrezselymet és a hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát pedig átmyomjuk egy fokhagymanyomón. A hozzávalókat egy nagy keverőtálban összekeverjük, majd kézzel féltenyérnyi nagyságú pogácsákat formázunk. Kevés olajon 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük a fasírtok mindkét oldalát. Kb. 20 darab pogácsa lesz az adagból Csírával tálaljuk.

 Diófasírt

 15 dkg darált dió, 4 db zsemle, 2 db burgonya, 1 kk. vegeta, petrezselyem, borsikafű, közepes vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, zsemlemorzsa, olaj, só

 A beáztatott zsemléket kifacsarjuk és összekeverjük a többi alkotórésszel és a tört burgonyával. Pogácsaként kiszaggatva olajban, vagy egyben tepsibe rakva, sütőben sütjük.

 

 Lencsefasirt

 

1 csésze rizs, 1 csésze lencse, 1 db. hagyma, 1 kk. majoránna, 1 kk. paprika, 1 kk. curry fűszerkeverék, 3-4 db babérlevél, olaj, só

 

Főzzük meg a rizst a curryvel.  Főzzük meg a lencsét is a többi fűszerrel, adjuk hozzá a dinsztelt hagymát és törjük pépessé az egészet. Keverjük össze a rizzsel, formáljunk golyókat.

  

Zöldségfasírt

 

3 db sárgarépa

2 db petrezselyemgyökér és zöldje

Fél karalábé

2 db burgonya

1 kisebb zeller

2 tk. áztatott lenmag

2 fej vöröshagyma

4 db zsemle

borsikafű,

majoránna,

pirospaprika,

zsemlemorzsa,

olaj,

víz,

 

Sós vízben megfőzzük a hámozott, darabolt zöldséget. Leöntjük a levét és botmixerrel vagy villával széttörjük. Megpároljuk az apróra vágott hagymát. Egy tálban összekeverjük a zöldségeket, az áztatott, de kinyomkodott zsemléket, a hagymát, fűszereket, lenmagot. Fasírtpogácsákat készítünk. Jól beleforgatjuk a zsemlemorzsába, majd kiolajozott tepsibe téve kisütjük.

 

 

 Zabpehely fasírt

  • 15 dkg zabpehely,
  • maradék főtt burgonya,
  • kevés reszelt sárgarépa,
  • szeletelt hagyma,
  • reszelt fokhagyma,
  • 1 szelet száraz kenyér,
  • zöldséglevél 
  • só 

     A zabpelyhet kevés meleg vízben fél óráig áztatjuk. Ha maradt rajta víz, leöntjük, és hozzáadjuk az összetört burgonyát, az áztatott kenyeret és a többi fűszert. Olajos kézzel fasírtokat formázunk, amit kissé ellapítunk. Tepsibe rakjuk és megsütjük.

    Zöldségfasírt II.

     Hozzávaló:

    1kg mexikói zöldségkeverék

    30 dkg zabpehely

    Kb. 5-6 szelet száraz barna kenyér (megáztatva)

    2 ek. Lenmag (darálva)

    2 fej vöröshagyma (aprítva)

    3-4 gerezd fokhagyma (aprítva)

    Pirospaprika

    Borsikafű

    Majoránna

    víz

    Olaj

     

    Az anyagokat egy tálba összedolgozzuk, kb fél órát állni hagyjuk, hogy az anyagok összeérjenek. Fasírtpogácsákat készítünk. Jól beleforgatjuk zsemlemorzsába, majd kiolajozott tepsibe téve kisütjük.

    Villanytűzhelyen 200 –fokon, fél óra alatt kész. Ha megsült olajjal bekenjük a tetejét.

     

    Ez a mennyiség 50 db fasírtpogácsának elegendő.

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr9017962206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása