Párolt zöldséges

1-2 kanál olaj

1 közepes hagyma (apróra vágva)

1tk. pirospaprika

1 szál nagyobb sárgarépa (kockára vágva)

1-2 kisebb padlizsán (kockára vágva)

1 marék mángold (szárától megpucolva) apróra vágva

1-2 közepes paradicsom

Kb. fél kiló krumpli (kockára vágva)

1 tk. fűszersó

 só ízlés szerint

 Olajba beletesszük a hagymát és megdincteljük. Pirospaprika után mehet a sárgarépa. Kicsit magába pároljuk, mert annak több főzés kell. Félig megfőtt, mehet a többi hozzávaló. Ha elfőtte a levét, kevés vizet adunk hozzá. Mikor puhára párolódott az összes zöldség, akkor tálaltjuk.

 Nagyon ízletes, és az itthoni értékes zöldségmaradékokból kiváló étel.

Címkék: egytál ételek