Céklás savanyú káposzta
2022. november 22. írta: nemarika

Céklás savanyú káposzta

50 dkg cékla

50 dkg savanyú káposzta

1 nagy fej hagyma

kb. fél deci olaj

ízlés szerint só

mokkáskanál őrölt köménymag

késhegynyi fehérbors

cukor ízlés szerint (kb.1-2 ek.)

 A céklát meghámozom nyersen és tökgyalun lereszelem. Savanyú káposzta, ha nagyon savanyú akkor átmosom hideg vízzel.

Olajon megdinsztelem a hagymát és belerakom a reszelt céklát és a savanyú káposztát. Sózom, borsozom, cukrozom, köménymaggal ízesítem és fedő alatt puhára párolom. Ha elfőtte a levét, kicsi vizet teszek hozzá.

Nagyon finom még magában is, melegen hidegen fogyasztható amilyen étel salátát kíván.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://111-vegetarianus.blog.hu/api/trackback/id/tr2017985144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása