Gulyásleves

1 közepes hagyma

0,5 dl olaj

füstölt pirospaprika

25 dkg szójakocka

1 nagy sárgarépa

őrölt kömény, őrölt bors, babérlevél, majoránna

 1-2 gerezd fokhagyma,

0,5 kg krumpli

levestészta, vagy csipetke

 A szójakockát egy fazékba öntjük és felengedjük vízzel, hogy jól ellepje. Teszünk hozzá 1 kanál vegetát és forralásig melegítjük, hogy magába szívja a vizet. Mikor felforrt lehúzzuk és kihűtjük, leszűrjük a levet. Közben a hagymát megdincteljük olajon, rátesszük a pirospaprikát. Beletesszük a leszűrt szójakockát összekeverjük, fűszerezzük. Beletesszük a sárgarépát és félpuhára pároljuk. Ha megfőt félpuhára, felöntjük vízzel kb. 2-2,5 liter, megpucolt és felkockázott krumplit is beletesszük. Kicsit főzzük a krumplival is. Legvégén beletesszük a csipetkét, vagy a levestésztát és készre főzzük.

 

Címkék: levesek