Spenótos fasírt recept

1 jó marok friss spenót

2 szelet száraz kenyér

15 dkg zabpehely

1 nagyobb fej hagyma

5-6 gerezd fokhagyma

1 tk. borsikafű (csombor)

1 ek. lenmag (darált)

1-2 ek. olaj

1-2 dl langyos víz

 Spenótot sós vízben forrásig főzzük. Leszüljük és megturmixoljuk. Kenyeret beáztatjuk, és mikor megázott kinyomkodjuk a vizet. Hagymát, fokhagymát apróra vágjuk és megdinszteljük. Az anyagokat és a fűszereket összekeverjük, és annyi vizet teszünk hozzá, hogy kemény állagú massza legyen. Kicsit pihentetjük és gombócokat formálunk belőle. Kiolajozott teflon tepsibe sütjük. Kb. 30-perc, 220-200 hőfokon, míg kissé piros nem lesz.

Vegetáriánus, de húsevők is fogyaszthatják főzelékhez vagy magában.

Címkék: FasírozottVega